Gå til hovedindhold

4.-6. klasse

I 4.-6. klasse balancerer undervisningen mellem det trygge og nære for barnet til en mere målrettet faglig og personlig progression for den unge.

 • Læs op

Indhold

  På mellemtrinnet fortsætter undervisningen i læsning, stavning og matematik, men eleverne begynder i højere grad at bruge deres evner til at læse, stave og regne til at tilegne sig ny viden. Undervisningen bliver mere abstrakt og giver plads til, at eleverne reflekterer over deres egen faglige og sociale udvikling. 

  Vi introducerer tysk og fransk som andet fremmedsprog sammen med de kreative fag håndværk og design, billedkunst, svømning og madkundskab. 

  Vi følger undervisningen gennem vejledning, tests og efterfølgende læse- og matematikkonferencer, hvor vi drøfter metoder og progression i læseundervisningen med skolens vejledere. 

  Din rolle som forælder til et barn i 4.-6. klasse

  I 4.-6. klasse handler din rolle som forælder om at fastholde dit barns fokus på skolen. Mange elever i indskolingen er ivrige efter at lære at læse og øve sig på de forskellige fag. På mellemtrinnet kan koncentration og fordybelse omkring det faglige til tider være vanskeligt, fordi kammerater og fritidsaktiviteter fylder mere og mere. Forsøg at finde en balance, hvor du er opmærksom og stiller krav til dit barn i forhold til barnets skolegang, samtidig med at du ikke hjælper for meget. Det er lærerigt og udviklende for dit barn at møde både faglige og sociale udfordringer i skolen, som kræver en ekstra indsats. 

  Sidst opdateret: 20. november 2023