Gå til hovedindhold

7.-9. klasse

I udskolingen har undervisningen særligt fokus på mundtlig kommunikation, skriftlighed og personlig dannelse.

  • Læs op

Indhold

    Eleverne i udskolingen skal over en periode på tre år igennem en udviklingsproces, der skal klæde dem på til at starte på en ungdomsuddannelse efter eksamen i 9. klasse. 

    • 7. klasse har overordnet fokus på den mundtlige kommunikation, præsentation af opgaver, fremlæggelse af temaer, diskussioner med videre. De overordnede temaer indgår i alle fag. 
    • 8. klasse har overordnet fokus på både mundtlige og skriftlige fremstillinger. Der stilles krav til dokumentation af tværfaglighed. 
    • 9. klasse har overordnet et fokus personlig dannelse og eksamen. 

    Vi arbejder særligt med elevernes uddannelsesparathedsvurdering (UPV) i udskolingen. Skødstrup Skole arbejder for, at dit barn vælger den ungdomsuddannelse, der passer til dit barns kompetencer, potentiale og drømme. Det gør vi for at understøtte, at dit barn fastholdes i uddannelse efter folkeskolen. 

    For de elever, der i 8. klasse erklæres for ikke-uddannelsesparate (IUP), starter vi og UU-vejlederen et samarbejde op med dig som forælder og dit barn. Formålet er, at dit barn i løbet af udskolingsforløbet bliver erklæret uddannelsesparat (UPV). 

    Din rolle som forælder til et barn i udskolingen 

    I 7.-9. klasse består din rolle som forælder blandt andet i at understrege over for dit barn, at skolegangen ikke kører af sig selv. Det kan være udfordrende i en tid, hvor dit barn måske er skoletræt eller mest optaget af de ting, der foregår uden for skolen med venner, kærester og fritidsinteresser. Det lyder banalt, men husk fortsat at tale med dit barn om skolen. Teenagere har også brug for den daglige samtale om stort og småt i forhold til skolen. En forælder, der viser interesse og lever sig ind i barnets situation, er en solid støtte i disse år. 

    Sidst opdateret: 20. november 2023